Yazılım
Yazılım ve programlamaya dair merak edilen her şey burada!
-
AAC nedir? Gelişmiş Ses Kodlama nedir?
Gelişmiş ses kodlaması (AAC), şema dijital ses dosyalarını sıkıştırmak ve kodlamak için kullanılan bir tekniktir. AAC teknolojisi, ses dosyalarını orta…
Devamını Oku » -
Erişilebilirlik nedir? a11y ne demek?
Erişilebilirlik (a11y), bir bilgisayar sisteminin engelli veya engelli olanlar da dahil olmak üzere tüm insanlar için ne kadar erişilebilir olduğunun…
Devamını Oku » -
APL Programlama Dili nedir?
Programlama Dili (APL) ilk olarak 1962 yılında Kenneth E. Iverson tarafından aynı adlı kitapta tanımlanmıştır. APL, matematiksel gösterimlerin bir bilgisayar tarafından…
Devamını Oku » -
Big Data (Büyük Veri) Nedir? Big Data Nasıl Kullanılır? Big Data Kaynakları Nelerdir?
Ortak veritabanı yönetim araçları kullanılarak analiz edilmesi ve işlenmesi zor olan, zaman içinde toplanan çok büyük miktarda veriyi tanımlak için…
Devamını Oku » -
Google nedir? Google tarihi nedir? Google ne zaman kuruldu?
En büyük Web arama motoru ve teknoloji dünyasının en etkili şirketlerinden biri. Genel Web aramasına ek olarak Google, çeşitli özel…
Devamını Oku » -
Linux nedir? Linux ne işe yarar? Linux işletim sistemi nedir? Linux kodu nedir?
Dünya çapında en yaygın kullanılan işletim sistemi olan açık kaynaklı bir işletim sistemi. Linux, x86, ARM ve IBM ana bilgisayarlarının…
Devamını Oku » -
Bilgisayardaki yedekleri bu solucan siliyor!
ESET‘in yeni analizlerine göre yeni bir soluncan belirlendi. Bu solucan bilgisayarınızdaki “Backup” klasörün siliyor. Temmuz 2013‘ün tehlikeli virüsü olarak belirlenen bu…
Devamını Oku » -
GOOGLE, ARAMA ALGORİTMASINDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YAPTI!
Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında kurulan ve kısa bir süre önce 15. yaşını kutlayan dev arama motoru Google, yaptığı resmi bir açıklama ile arama algoritmasında köklü bir…
Devamını Oku » -
GOOGLE’DAN ROBOT TEKNOLOJİLERİNE YATIRIM!
Teknoloji devi Google, yaptığı satın alma işlemleri ile kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz 6 ay içerisinde sessiz sedasız tam 7 ayrı…
Devamını Oku » -
Freelance çalışanlar için 7 altın kural! Freelancer çalışanlara tavsiyeler!
1- Ufak bir kaç değişiklik yaparız sonradan..Bu cümleyi duyduğunuzda “işi kaybetme korkusunu bir kenara bırakıp”, ilk revizyon ücretsiz. Fakat sonrakiler…
Devamını Oku »